μελομακάρονα με σοκολάτα με επικάλυψη σοκολάτας Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Απίθανη συνταγή για μελομακάρονα για να σας βγουν , τραγανά, μελωμένα και με την τέλεια επικάλυψη σοκολάτας. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής και στολίστε το τραπέζι σας με αυτές τις λαχταριστές και σοκολατένιες μπουκίτσες μελομακάρονων που θα αφήσουν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις…

[box type=”tick”]40΄ Χρόνος  – 50 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι:

  • 320 ml νερό
  • 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ μέλι

Για τη ζύμη:

  • 70 ml νερό
  • 70 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 210 ml ηλιέλαιο
  • 10 ml γκραν μαρνιέ
  • 20 γρ μέλι
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. αμμωνία
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 470 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  • 35 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ καρύδι τριμμένο

Για την επικάλυψη:

  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το σιρόπι:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Για τη ζύμη:

  1. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το γραντ μαρνιέ το μέλι , την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε μια λεκάνη ενσωματώνετε την κανέλα, την αμμωνία , το γαρίφαλο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το καρύδι και τα προσθέτουμε στη μπασίνα.
  3. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια με κινήσεις από έξω προς τα μέσα προσέχοντας να μην σφίξει η ζύμη.
  4. Πλάθετε τη ζύμη στο επιθυμητό σας σχήμα και σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
  5. Στη συνέχεια ρίξτε τα μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι και τα στραγγίζετε σε μια σχάρα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  1. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μαζί με τη κρέμα γάλακτος, τυλίξτε με μια μεμβράνη και βάλτε το μπολ για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt.
  2. Στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα κουτάλι καλά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη γκανάζ.

Για τη σύνθεση:

  1. Βουτήξτε τα μελομακάρονα στην παχύρρευστη γκανάζ.
  2. Τέλος βάλτε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα λευκής σοκολάτας αν θέλετε να πειραματιστείτε με τα μελομακάρονα σας!

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*