Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε μια πραγματικά τέλεια βασιλόπιτα τόσο σε υφή όσο και σε γεύση! Εξαιρετικά αφράτη και πλούσια σε αρώματα, μια από τις πιο νόστιμες βασιλόπιτες που έχετε δημιουργήσει ποτέ! Φτιάξτε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους αυτή τη βασιλόπιτα και καλωσορίστε έτσι το νέο έτος…
[box type=”tick”]60 ΄ Χρόνος – 12 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 260 γρ βούτυρο
- 1 στικ βανίλιας
- 220 γρ ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 αβγά
- 1 κ.γ κανέλα
- 50 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 50 γρ πούδρα φουντουκιού
- 150 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 50 ml γάλα
- 10 ml κονιάκ
- 250 γρ αλεύρι
- 7 γρ μπέικιν πάουντερ
Για τη μαρέγκα:
- 3 ασπράδια αβγού
- 140 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανίλια σε σκόνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε σταδιακά τα αβγά αφρατεύοντας καλά.
- Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, τη πούδρα φουντουκιού και αμυγδάλου, τις σταγόνες σοκολάτες και τέλος το γάλα με το κονιάκ.
- Αφήστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο τσέρκι και ψήνετε στο φούρνο στους 165 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για τη μαρέγκα:
- Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια και τη βανίλια και μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπήστε για 2 λεπτά ακόμη.
Για τη σύνθεση:
- Τοποθετήστε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια δημιουργήστε σχέδια και σχήματα της αρεσκείας σας στην επιφάνεια της βασιλόπιτας.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά:
- Βάλτε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τα σχήματα στη βασιλόπιτα.
- Δημιουργήστε σχήματα πάνω στην βασιλόπιτα εφόσον αυτή έχει κρυώσει.