Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα ένα πολύ νόστιμο φαγητό την αραμπιάτα. Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο και γνωστό όσων λατρεύουν τα ζυμαρικά. Μια εξαιρετική συνταγή με πικάντικες νότες που θα σας χαρίσουν μοναδική αίσθηση στον ουρανίσκο..
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ πένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 καυτερές πιπεριές τσίλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 500 γρ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μόλις τις σουρώσετε προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και τις ανακατεύετε.
- Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι προσθέτετε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά προσθέτετε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές ψιλοκομμένες , τη ζάχαρη και σωτάρετε όλα σας τα υλικά ώσπου να μαραθούν.
- Προσθέστε τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας και αφήνετε να πάρει μια βράση για 2 με 3 λεπτά.
- Τέλος ρίξτε τις πένες στο τηγάνι, αφαιρείτε από τη φωτιά και πασπαλίστε με τη γραβιέρα και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.