Δείτε παρακάτω μια εύκολη αλλά ταυτόχρονα νόστιμη και παιχνιδιάρικη συνταγή! Ένα γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και διακρίνετε για την εύκολη παρασκευή του! Δείτε παρακάτω τη συνταγή..
[box type=”tick”]15 ΄ Χρόνος – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο Σφολιάτα
- 500 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 2 κ.γ ζάχαρη καστανή
- 1 αβγό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αφήστε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και κόψτε την κυκλικά.
- Στη συνέχεια αφού έχετε δημιουργήσει 4 όμοιους δίσκους απλώστε στον πρώτο την πραλίνα φουντουκιού έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του , στη συνέχεια ρίξτε σταγόνες σοκολάτας και έπειτα κοσκινίστε με την κανέλα.
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές(το τελευταίο σας φύλλο να είναι σκέτο).
- Κόψτε σε 16 ίσα μέρη σαν να κόβετε κομμάτια πίτσας προσέχοντας το κόψιμο να μην φτάνει ως το κέντρο.
- Στη συνέχεια με τα μικρά κομμάτια που έχετε δημιουργήσει πιάστε τα ένα-ένα και στρίψτε τα.
- Χτυπήστε καλά το αβγό περιχύστε το από πάνω και στη συνέχεια πασπαλίστε με ζάχαρη καστανή.
- Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!