Δείτε μια πιο υγιεινή αλλά έξτρα απολαυστική και γευστική εκδοχή του αγαπημένου μας μπέργκερ! Δείτε πως θα δημιουργήσετε ένα ζουμερό μπιφτέκι αλλά και μία εξαιρετική homemade σως που θα συνοδεύσει το μπέργερ σας..
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος – 2 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
-
240 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά.(1 φορά περασμένο)
-
2 ψωμάκια για μπέργκερ (ολικής με νιφάδες βρώμης)
-
150 γρ creme cheese
-
Ξύσμα από 1 λάιμ
-
2 φέτες άπαχο καπνιστό μπέικον
-
1 τομάτα (ψιλοκομμένη)
-
Αλάτι (1 πρέζα)
-
Πιπέρι (1 πρέζα)
-
2 κ.σ(κουταλιές της σούπας)ελαιόλαδο
-
60 γρ μοτσαρέλα
-
2 φύλλα από μαρούλι ή(λόλες πράσινες,iceberg)
-
3-4 φύλλα βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Ψιλοκόβουμε τη τομάτα σε μικρά τετραγωνάκια και την τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με μερικά φύλλα βασιλικού!
-
Σε ένα μεγάλο,βαθύ μπολ πλάθουμε το κιμά μας,αφού πρώτα τον έχουμε αλατοπιπερώσει!
-
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη μοτσαρέλα.
-
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τη κρέμα τυριού μαζί με το ξύσμα από 1 λάιμ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
-
Πλάθουμε το κιμά μας σε μπιφτέκια των 120 γραμμαρίων και σε καθένα από αυτά ενσωματώνουμε 30 γραμμάρια από τη μοτσαρέλα που έχουμε κόψει σε κυβάκια.
-
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
-
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ψήνουμε το μπέικον μας για λίγα δευτερόλεπτα!(Κάνουμε το ίδιο για τα ψωμάκια μας αν τα θέλουμε ζεστά)
Σύνθεση μπέργκερ:
-
Στη βάση από το ψωμάκι αλείφουμε με τη κρεμα τυριού αρωματισμένη με λάιμ
-
Προσθέτουμε ένα φύλο μαρουλιού.
-
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπιφτέκι μας
-
Πάνω από το μπιφτέκι την αρωματισμένη τομάτα από βασιλικό.
-
Τέλος κλείνουμε με το καπάκι του ψωμιού!