Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για μπολονέζ που διακρίνετε τόσο για την εξαιρετική της γεύση αλλά ταυτόχρονα για την ευκολία παρασκευής της!Ακολουθήστε παρακάτω τα βήματα της συνταγής και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι την αυθεντική σάλτσα μπολονέζ..
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος – 6 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 500 γρ ντοματάκι κον κασέ
- 50 ml γάλα
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κ.γ φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σωτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά ανακατεύεται καλά να σπάσουν οι σβώλοι από τον κιμά και προσθέτετε το γάλα.
- Αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά για 2 λεπτά και σβήνετε με λευκό κρασί.
- Μετά από 3 λεπτά ρίχνετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι βράζετε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρετε με τα ζυμαρικά της αρεσκίας σας.
- Καλή σας απόλαυση!