Δείτε πως θα δημιουργήσετε ένα εύκολο και πεντανόστιμο συνοδευτικό για τα γεύματα σας, φυσικά μιλάμε για την αγαπημένη σε όλους πατατοσαλάτα ! Δείτε παρακάτω πώς θα δημιουργήσετε αυτή την εξαιρετική συνταγή βήμα βήμα…
[box type=”tick”]90΄ Χρόνος – 6 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 150 γρ μαγιονέζα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα.
- Ελέγχουμε αν έχουνε βράσει, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το μέλι, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
- Προσθέτετε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύετε.
- Στο μπολ με τη μαρινάδα βάζετε τις πατάτες και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!