πατάτες κυδωνάτες sour cream με μπέικον κρεμώδη σως

Τραγανές πατάτες με sour cream και μπέικον

Φτιάξτε μια απίστευτα κρεμώδη και πεντανόστιμη σως που μπορείτε να συνοδεύσετε τις πατάτες σας ή ακόμη και το κρέας σας! Δοκιμάστε τη συνταγή της sour cream και σίγουρα θα την λατρέψετε.. Δείτε τη συνταγή και έξυπνα tip έτσι ώστε να δημιουργήσετε τραγανές και λαχταριστές πατάτες !

[box type=”tick”]20΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες:

  • μισό κιλό πατάτες
  • 6 φέτες μπέικον
  • 50 γρ τριμμένη μοτσαρέλα

Για τη sour cream:

  • 300 γρ γιαούρτι 0%
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τις πατάτες:

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες σας και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε τις κόβετε στα 4 (κυδωνάτες).
  2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τις τοποθετείτε μέσα και τις βράζετε για 5 λεπτά.
  3. Έπειτα αφού τις έχετε σουρώσει σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τις τηγανίζετε έως ότου αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  4. Ταυτόχρονα σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρετε το μπέικον.
  5. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το μπέικον και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα .

Για την sour cream:

  1. Σε ένα μπωλ ομογενοποιείτε όλα τα υλικά σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες μέχρι η σάλτσα να σας σφίξει.
  2. Σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*