Φτιάξτε μια απίστευτα κρεμώδη και πεντανόστιμη σως που μπορείτε να συνοδεύσετε τις πατάτες σας ή ακόμη και το κρέας σας! Δοκιμάστε τη συνταγή της sour cream και σίγουρα θα την λατρέψετε.. Δείτε τη συνταγή και έξυπνα tip έτσι ώστε να δημιουργήσετε τραγανές και λαχταριστές πατάτες !
[box type=”tick”]20΄ Χρόνος – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τις πατάτες:
- μισό κιλό πατάτες
- 6 φέτες μπέικον
- 50 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Για τη sour cream:
- 300 γρ γιαούρτι 0%
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 150 ml κρέμα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τις πατάτες:
- Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες σας και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε τις κόβετε στα 4 (κυδωνάτες).
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τις τοποθετείτε μέσα και τις βράζετε για 5 λεπτά.
- Έπειτα αφού τις έχετε σουρώσει σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τις τηγανίζετε έως ότου αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Ταυτόχρονα σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρετε το μπέικον.
- Σε ένα πιάτο τοποθετείτε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το μπέικον και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα .
Για την sour cream:
- Σε ένα μπωλ ομογενοποιείτε όλα τα υλικά σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες μέχρι η σάλτσα να σας σφίξει.
- Σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση!