Δείτε μια εξαιρετική συνταγή για cookies που πραγματικά θα τα λατρέψετε! Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα, αυτή την άκρως γευστική συνταγή για πολύ μαλακά και σοκολατένια cookies! Δείτε τη συνταγή!
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος – 12 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
- 25 γρ βούτυρο
- 2 αβγά
- 180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ αμυγδαλόψιχα
- 110 γρ κουβερτούρα γάλακτος
- 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπωλ βάζετε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων).
- Εφόσον λιώσουν ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτετε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε πολύ σιγά για λίγο ακόμη.
- Έπειτα κόβετε σε μικρά κομμάτια τη κουβερτούρα γάλακτος και τη τοποθετείτε μαζί με την αμυγδαλόψιχα σε ένα μπωλ.
- Αφού έχετε κοσκινίσει το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτετε στο μπωλ με τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
- Εν συνεχεία ομογενοποιείτε τα δύο μείγματα σε ένα μπωλ ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνετε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετείτε στο ταψί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.