πέστο μαγειρεύοντας εναλλακτικά και υγιεινά Κώστας Μαγουλάς

Πέστο από φύλλα ρέβας και φύλλα από ραπανακια.

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Δεν θα μπορείτε να φανταστείτε πως ένα τόσο ταπεινό υλικό παράγει ένα απίστευτα γευστικό πέστο. Είναι αρχικά πικρό και πικάντικο και σε δευτερόλεπτα αφήνει μια ανεξήγητη γλύκα.Εάν μείνει στο βάζο εκτός ψυγείου για 10 μέρες σε σκοτεινό μέρος υπάρχει περίπτωση να γίνει fermented όπου εκτός από την umami γεύση του,θα γεμίσει με προβιοτικά χρήσιμα για τον οργανισμό.Καταναλώνουμε πάντα εάν η μυρωδιά και η γεύση μας φαίνεται καλή.

[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – – Χρόνος Μαγειρέματος – – Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

 για 1 βάζο 500 γρ:

  • 500 γρ φύλλα από ρέβα και ρόζ ραπανάκια,πλυμμένα
  • 200 μλ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 80 γρ αμύγδαλα,ωμά,ολόκληρα
  • 20 γρ διατροφική μαγιά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 μλ φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ ανθό αλατιού Salt Odyssey
  • 1 μικρή πρέζα πιπέρι.

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Για τα φύλλα απαιτείται να τα περάσουμε μια φορά από το μούλτι και να τα σουρώσουμε πιέζοντάς τα ώστε να αφαιρέσουμε τα υγρά.Για να το πετύχετε καλύτερα,ψιλοκόψτε τα φύλλα πρίν το άλεσμα.Θα χάσουν περίπου 200 γρ βάρους.
  2. Έπειτα,αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε το πέστο σε αποστειρωμένο βάζο.

Καλή Όρεξη.

 

TIP:  

  • Στο ψυγείο μπορεί άνετα να φυλαχθεί για 1 μήνα και στην κατάψυξη για πάνω απο 1 χρόνο.Έτσι λοιπόν αν βρεθείτε με φρέσκα ραπανάκια με φύλλα,ξέρετε τι να κάνετε.
  • Το συνιστώ με βρασμένα μακαρόνια ολικής άλεσης,σε σάντουιτς,ακόμη και σε πίτσα.
  • Και το πιο βασικό, δεν κοστίζει σχεδόν τίποτε σε σύγκριση με τον βασιλικό και δεν έχει απολύτως τίποτε να ζηλέψει.

 

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*