Εκλέρ με χειροποίητη ζύμη και κρέμα καφέ

Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους εκλερ! Δείτε παρακάτω και ακολουθήστε κατά γράμμα τα βήματα της συνταγής για μια εξαιρετική ζύμη εκλέρ και μια πολύ γευστική κρέμα καφέ…

[box type=”tick”]35΄ Χρόνος  – 20 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 3[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τη χειροποίητη ζύμη του εκλερ

  • 60 γρ βούτυρο
  • 70 ml γάλα
  • 70 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ αλεύρι
  • 130 γρ αυγά
  • 1 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη κρέμα καφέ

  • 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 ml γάλα
  • 5 γρ στιγμιαίο καφέ
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 60 γρ κρόκους αβγών
  • 160 γρ βούτυρο λιωμένο

Για το γλάσο

  • 250 γρ κουβερτούρα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη χειροποίητη ζύμη του εκλερ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο το γάλα το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι να βράσει.
  2. Μόλις βράσει το μείγμα προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη.
  1. Τοποθετείστε τη ζύμη στο κάδο του μίξερ και προσθέστε ένα ένα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείστε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ και σχηματίστε μπαστουνάκια μήκους 5 εκ και πλάτους 2 εκ
  3. Ψήστε στους 200 ο C για 25-30 λεπτά.

Για τη κρέμα καφέ

  • Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέστε σιγά σιγά τους κρόκους.
  • Στη συνέχεια προσθέστε καυτό γάλα και αφού σουρώσετε το μείγμα ρίξτε το στη κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει μία βράση
  • Μεταφέρετε τη κρέμα στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τέλος προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και αφήστε τη κρέμα να αφρατέψει.

Για το γλάσο

  • Λιώστε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Για τη σύνθεση

Βάλτε τη κρέμα καφέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τη ζύμη για τα  εκλέρ αλείψτε την επιφάνειά τους με το γλάσο.

 

Καλή σας απόλαυση.

Μικρά μυστικά:

  • Τηρείστε με ακρίβεια τις δοσολογίες και όλοι θα παραμιλούν για την σπιτική αφράτη ζύμη των εκλερ σας.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*