Δείτε παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για τη λαγάνα που θα πρέπει να έχετε στο τραπέζι σας τη Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει!Με πολύ απλά βήματα και σε λίγο χρόνο θα δημιουργήσετε και εσείς από το σπίτι μια τραγανή, αφράτη και πεντανόστιμη λαγάνα..
[box type=”tick”]60΄ Χρόνος – 3 λαγάνες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 600-700 γρ σκληρό αλεύρι
- 300 ml χλιαρό νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 100 γρ σουσάμι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μαγιά με λίγο από το χλιαρό νερό και αφήνετε να φουσκώσει και να αφρίσει.
- Στο υπόλοιπο νερό διαλύετε τη ζάχαρη με το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε το αλεύρι και δημιουργείτε έναν πυρήνα που στη μέση προσθέτετε τη μαγιά το χλιαρό νερό και το λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι η η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
- Αλευρώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε για λίγα λεπτά.
- Στη συνέχεια τη τοποθετείτε στο πάγκο και με έναν πλάστη την ανοίγετε, όσο πιο πολύ ζυμώνετε και ανοίγετε τη λαγάνα τόσο πιο αφράτη θα γίνει.
- Κάνετε τη ζύμη σας μια μπάλα, αφήστε την μέσα σε ένα μπολ σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου έτσι ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αφότου τη χωρίσετε σε 3 ίσα μέρη παίρνετε το ένα από αυτό και σε ένα λαδωμένο ταψί το πλάθετε με τα δάχτυλά σας και το ανοίγετε μέσα σε αυτό.
- Πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω (επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα δύο μέρη) και ψήνετε στους 200 στον αέρα για 30 λεπτά.