Ανδρέας Γεωργακόπουλος μανιταρόσουπα σούπα μανιταριών σεφ μάγειρας

Μανιταρόσουπα με μπέικον- του Ανδρέα Γεωργακόπουλου

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος είναι 20 ετών και διανύει το τελευταίο έτος των σπουδών του στη μαγειρική! Η αγάπη του και το πάθος του για τη μαγειρική τον έχουν κάνει ήδη από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα να ξεχωρίζει. Δημιουργεί συνεχώς νόστιμες και ευφάνταστες συνταγές όπως αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω..

Το όνειρό του είναι να γίνει ένα επιτυχημένος Σεφ!

Ευχαριστούμε τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.

[box type=”tick”]30΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 gr. φρέσκα μανιτάρια
  • champinions (χωρίς τα κοτσάνια και κομμένα στα τέσσερα)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 60 gr. παρμεζάνα τριμμένη σε σκόνη
  • 100 gr. βούτυρο
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 400 ml. νερό
  • 50 ml. κρασί λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • (Προαιρετικά): Κρουτόνς,
    κρέμα βαλσάμικο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1.  Κόβουμε το μπέικον καρέ, το σκόρδο στα τέσσερα και τα σωτάρουμε με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σωτάρουμε μαζί με το μπέικον για περίπου 10′, μέχρι να αποβάλλουν την πολλή υγρασία και να πέσει ο όγκος τους.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το νερό κ’ ύστερα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10′-15′.
  7. Όσο η σούπα είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

     

  8. (Προαιρετικά): Ντεκοράρουμε με λίγα κρουτόνς και λίγη κρέμα βαλσάμικο.

Καλή σας όρεξη!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*