Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική και παραδοσιακή Ιταλική συνταγή. Αναφερόμαστε στο κοτόπουλο cacciatore ένα πιάτο εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ γευστικό που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και εσείς από το σπίτι. Δοκιμάστε την συνταγή…
[box type=”tick”]25΄ Χρόνος – 4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ κοτόπουλο
- 200 γρ κόκκινες πιπεριές
- 200 γρ κίτρινες πιπεριές
- 200 γρ πράσινες πιπεριές
- 300 γρ άσπρα μανιτάρια
- 2 τομάτες ώριμες
- 10 γρ πάστα ντομάτας
- 2 σφηνάκια λευκό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβετε σε κυβάκια τις πιπεριές.
- Στη συνέχεια κόβετε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και σε κομματάκια το κοτόπουλο.
- Ψιλοκόβετε τις τομάτες και κρατάτε το χυμό τους.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και εν συνεχεία προσθέτετε τη ντομάτα τη πάστα και το χυμό της μαζί με λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2 με 3 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Για μεγαλύτερη απόλαυση συνοδεύστε το πιάτο με πολέντα και ελιές.