Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή του Σεφ Κώστα Μαγουλά. Μια συνταγή που αν ακολουθήσετε τα βήματα μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ εύκολα και θα σας εντυπωσιάσει τόσο για την γεύση της όσο και την εμφάνισή της. Ιδανική επιλογή χωρίς γλουτένη, δοκιμάστε την συνταγή!
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 15 Χρόνος Μαγειρέματος – 10 Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
για 2 μερίδες:- 150 γρ ωμή κινόα τρικολόρ
- 250 γρ μίξ άγριων μανιταριών
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι εσαλότ,μικρό
- 2 μέτρια λεμόνια
- βούτυρο ή βούτυρο βίγκαν(με βάση τους ηλιόσπορους)
- ελαιόλαδο
- αλάτι θαλασσινό και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φυτική κρέμα(σαν κρέμα γάλακτος ή γάλα σόγιας)
- βρώσιμα λουλούδια
- νερό φιλτραρισμένο,βραστό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπώλ βάζουμε την κινόα με 500 μλ βραστό νερό και καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.
- Την μουλιάζουμε για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,παίρνουμε το ξύσμα και απο τα 2 λεμόνια και τον χυμό.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε σχετικά μεγάλα αλλά λεπτά κομμάτια ώστε να μην χάσουμε τις υφές.
- Στραγγίζουμε καλά την κινόα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα μανιτάρια,προσθέτουμε την κινοα,το κρεμμύδι,το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε νερό(περίπου 40 μλ) και βράζουμε μέχρι το νερό να εξατμιστεί.
- Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί ώστε να δοκιμάσουμε την υφή που μας αρέσει.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και φτιάχνουμε το αλατοπίπερο στα μέτρα μας.
- Για το τελείωμα προσθέτουμε βούτυρο(επιλογήε μας),το ξύσμα λεμονιού και γαρνίρουμε με τα λουλούδια.
- Αν δεν μουλιάσουμε την κινόα ο χρόνος βρασμού ανεβαίνει κατά πολύ και δεν θα είναι εύκολο το πιάτο μας να χωνευθεί.
Καλή Όρεξη.
TIP:
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .