Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική αλλά ταυτόχρονα και μια εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε τους αγαπημένους σε πολλούς ρεβυθοκεφτέδες .Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να πετύχετε γευστικούς και χρυσαφένιους ρεβυθοκεφτέδες.
[box type=”tick”]30΄ Χρόνος -4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ρεβύθια
- 125 γρ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 125 γρ ψιλοκομμένο άνηθο
- 125 γρ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 125 γρ ψιλοκομμένο πράσο
- 200γρ κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 20 γρ σουσάμι
- Λάδι για μαγείρεμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μουλιάστε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
- Στη συνέχεια στραγγίξτε, πολτοποιείστε στο μούλτι τα ρεβύθια το κόλιανδρο, το πράσο, τον άνιθο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια προσθέστε το κύμινο, τη μαγειρική σόδα, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα
- Με ένα βρεγμένο κουτάλι φτυαρίστε μικρές ποσότητες του μείγματος και βυθίστε σε καυτό λάδι, όταν χρυσαφίσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Συνεχίστε τη διαδικασία του τηγανίσματος για όλο το μείγμα.
- Αφαιρείτε πασπαλίζοντας με σουσάμι και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Μικρά Μυστικά
- Σερβίρετε με μια ελαφριά σαλάτα ντομάτας .