Συνταγή για φαλάφελ (ρεβυθοκεφτέδες) .

Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική αλλά ταυτόχρονα και μια εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε τους αγαπημένους σε πολλούς ρεβυθοκεφτέδες .Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να πετύχετε γευστικούς και χρυσαφένιους ρεβυθοκεφτέδες.

[box type=”tick”]30΄ Χρόνος  -4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ρεβύθια
  • 125 γρ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 125 γρ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 125 γρ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 125 γρ ψιλοκομμένο πράσο
  • 200γρ κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 20 γρ σουσάμι
  • Λάδι για μαγείρεμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μουλιάστε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
  2. Στη συνέχεια στραγγίξτε, πολτοποιείστε στο μούλτι τα ρεβύθια το κόλιανδρο, το πράσο, τον άνιθο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το κύμινο, τη μαγειρική σόδα, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα
  4. Με ένα βρεγμένο κουτάλι φτυαρίστε μικρές ποσότητες του μείγματος και βυθίστε σε καυτό λάδι, όταν χρυσαφίσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Συνεχίστε τη διαδικασία του τηγανίσματος για όλο το μείγμα.
  5. Αφαιρείτε πασπαλίζοντας με σουσάμι και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Μικρά Μυστικά

  • Σερβίρετε με μια ελαφριά σαλάτα ντομάτας .
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*