Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Ένα γλυκό του 10λεπτου,που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό για να γίνει,είναι πεντανόστιμο,θρεπτικότατο και δεν μας φορτώνει με κακές για την υγεία τροφές και ουσίες.Επίσης,μπορεί να καταψυχθεί και να γίνει το απόλυτο σνάκ της εργασίας ή ακόμα και του σχολείου.Τα παιδιά θα το λατρέψουν λόγω της ιδιαίτερα φυσικής γλυκιάς γεύσης,επίσης δοκιμάστε να αλείψετε φυστικοβούτυρο στην επιφάνεια για ένα τέλειο icing.
[box type=”tick”]2΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 2 Χρόνος Μαγειρέματος – 6 Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη ξερή καρύδα
- μισό φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα
- μισό φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
- Δύο και μισή κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας λιωμένο ή λάδι αβοκάντο
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο ωμό σε σκόνη(χωρίς σκόνη γάλακτος)
- Προαιρετικά στέβια ή ζάχαρη καρύδας κατά προτίμηση αν θέλετε πιο γλυκό.
ΟΔΗΓΙΕΣ
- H διαδικασία είναι πολύ απλή.Σε ένα καλό μπλέντερ,βάζουμε όλα τα υλικά και αλέθουμε για 2 λεπτά.
- Όταν γίνει ένα τέλειο μείγμα,το απλώνουμε επάνω σε μια λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε άλλη μια λαδόκολλα και με έναν πλάστη ή ένα κυλινδρικό αντικείμενο(πχ ένα μπουκάλι) πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε,εγώ προτιμώ ορθογώνιο.
- Τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα πιάτο μαζί με τις λαδόκολλες και στην κατάψυξη για 5-6 λεπτά.
- Κόβουμε σε επιθυμητό σχήμα και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .