Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε και εσείς ένα πεντανόστιμο οσομπούκο. Ακολουθήστε τα βήματα και διαβάστε όλα τα μυστικά έτσι ώστε να χαρίσετε στους αγαπημένους σας ένα υπέροχο πιάτο. Δείτε τη συνταγή!
[box type=”tick”]130΄ Χρόνος -4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 4 κομμάτια οσομπούκο περίπου 2 κιλά
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
- 2 καρότα
- 20 γρ πελτέ ντομάτας
- 2 γαρύφαλλα
- 1 στικ κανέλας
- 50 γρ αλεύρι
- 80 γρ λευκό κρασί
- 500 γρ ζωμός λαχανικών
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μαρινάρουμε το οσομπούκο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το σωτάρουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα, τοποθετούμε χοντροκομμένα το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αφήνετε να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι για 2 ώρες.
- Μόλις δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα και το κρέας σας μαλακώσει πολύ σερβίρετε με μακαρόνια.
Καλή σας όρεξη!