Γράφει ο Giorgos Theodorakos
Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες του jonakos.gr
Σήμερα ταξιδεύουμε σε εξωτικά μέρη και η συνταγή μας έχει άρωμα Καραϊβικής! Μπαίνουμε στην κουζίνα μας λοιπόν να φτιάξουμε ένα αρωματισμένο γάλα καρύδας και να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα τροπικό κοκτέιλ με ρούμι Καραϊβικής!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
ΥΛΙΚΑ
- 10 γαρίφαλα
- 5 στον κανέλας
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 3 φρούτα του πάθους
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 50 ml σκούρο ρούμι Καραϊβικής
- 20 ml φρέσκο χυμό λάιμ
- 35 ml φρέσκο στημένο χυμό ανανά.
- 500 ml γάλα καρύδας
Πάμε να αρωματίσουμε το γάλα!
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε στους 90 βαθμούς για 10 λεπτά 500 ml γάλα καρύδας με 400ml ζάχαρη και προσθέτουμε τα γαρίφαλα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού λεμονιού την ψίχα του πάσιον φρούιτ και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Τοποθετούμε το μείγμα μας αφού διπλοσουρώσουμε σε ένα γυάλινο δοχείο και αφού κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πάμε να κάνουμε το ποτό μας !!!
Ψαχουλέψτε τα ποτήρια σας και αν βρείτε κάτι πήλινο χρησιμοποιήστε το για αυτό το ποτό!! Μιλάμε για κοκτέιλ Καραϊβικής με την αποκαλούμενη Τίκι τεχνική και φιλοσοφία!
Βάζουμε τα υλικά στο σέικερ με την αναλογία που δώσαμε παραπάνω…από το γάλα μας θα χρησιμοποιήσουμε 40 ml .
Σουρώνουμε στο ποτήρι μας με πάγο και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα του πάθους στικ κανέλας κορυφές δυόσμου αστεροειδή γλυκάνισο και φύλλα ανανά!! Πρωτότυπη γαρνιτούρα!! Αλλά όταν μιλάμε για κοκτέιλ με ρούμι τα ποτήρια μας πρέπει να στολίζονται αναλόγως!
Στην υγειά σας!