Διαβάστε παρακάτω μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή που μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς από το σπίτι και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αναφερόμαστε στο ριζότο με σαφράν και γαρίδες. Διαβάστε τα μυστικά της συνταγής και δημιουργήστε την!
[box type=”tick”]50΄ Χρόνος -4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ρύζι για ριζότο
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ λευκό κρασί
- 1200 ml ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα σαφράν σε σκόνη
- 8 γαρίδες καθαρισμένες
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σωτάρετε καλά για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην σας κολλήσει το ρύζι.
- Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό, (αφού πρώτα σε αυτόν έχετε τοποθετήσει και τη σκόνη σαφράν και έχει διαλυθεί), σε δόσεις .
- Αφού απορροφηθεί η πρώτη δόση ρίχνετε την επόμενη.
- Μόλις το ριζότο σας είναι καλά χυλωμένο και έτοιμο, προσθέτετε παρμεζάνα, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και σε ένα τηγάνι το οποίο έχει κάψει καλά τις προσθέτετε και τς μαγειρεύεται ώσπου να αποκτήσουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Καλή σας όρεξη!