σκορδαλιά μπακαλιάρος συνταγή για σκορδαλιά συνταγή για μπακαλιάρο

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Διαβάστε παρακάτω ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που τρώμε στην εθνική εορτή την 25 Μαρτίου!Δείτε παρακάτω πως να δημιουργήσετε ένα πεντανόστιμο μπακαλιάρο με σκορδαλιά!

[box type=”tick”]40΄ Χρόνος  -6 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το κουρκούτι:

  • 1000 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1000 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 650ml μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3φακελάκια μαγιά ξερή
  • 3καλές πρέζες ζάχαρη
  • 2 πρέζα αλάτι

Για το μπακαλιάρο:

  • 1κιλό μπακαλιάρο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
  • 120γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:

  • 10 . πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 170 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό

ΟΔΗΓΙΕΣ

για κουρκούτι:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε με το σύρμα, το νερό, τη μπίρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφήνετε για 20 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  3. Στο ίδιο μπολ, ανακατεύετε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθούν τελείως!
  4. Αφήνετε , σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περιπου 1 ώρα.
  5. Μόλις φτιάξετε το κουρκούτι σας,είστε έτοιμοι για τηγάνισμα!

Για το μπακαλιάρο:

  1. Ξ αλμυρίζετε τον μπακαλιάρο σας.
  2. Στραγγίζετε καλά το ψάρι ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
  3. Κόβετε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες,κ!.
  4. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να ζεσταθεί καλά!
  5. Βάζετε 150 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε
  6. Το κάθε κομμάτι το βουτάτε μέσα στο ταψί με το αλεύρι και έπειτα στο κουρκούτι που έχετε φτιάξει!
  7. Tηγανίζετε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντας τα αν χρειαστεί.
  8. Όταν τηγανίσετε τον μπακαλιάρο και γίνει τραγανός, αφαιρείτε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σκορδαλιά:

  1. Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχννετε αλάτι και φέρνετε σε βρασμό.
  2. Προσθέτετε τις πατάτες και βράζετε για 15-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε καλά ώστε να διαλυθεί το σκόρδο!
  4. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά.
  5. Τις βάζετε σε ένα μπολ και πολτοποιητε τις πατάτες ελαφρά με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ!
  6. Προσθέτετε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύεται έτσι ώστε να πάει παντου!
  7. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*