βίγκαν τζιζκέικ μύρτιλα συνταγή για βίγκαν γλυκό Κώστας Μαγουλάς μαγειρεύοντας εναλλακτικά και υγιεινά

Βίγκαν τσιζκέικ με μύρτιλλα,καρύδα και λεμόνι.

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Πριν ξεκινήσω με την εκτέλεση της συνταγής, ήθελα να σας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά με τα υλικά που αναγράφονται, συνήθως οι αναγνώστες τείνουν να απογοητεύονται με κάποια τα οποία προφανώς να μην μπορούν να βρουν ευκολία.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται αυτά τα υλικά δεν είναι για να σας κάνουν την ζωή δύσκολη απλώς την προκειμένη στιγμή πειραματίστηκα με τα συγκεκριμένα υλικά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε και να κάνετε τις αλλαγές και τις βελτιώσεις σας, για παράδειγμα οπουδήποτε χρησιμοποιώ ζάχαρη Καρύδας εσείς μπορείτε να την αντικαταστήσετε  με κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας,όπως στέβια.

[box type=”tick”]- Χρόνος Προετοιμασίας – 20λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος – 4 ώρες Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:

  • 70 γρ ολόκληρα αμύγδαλα με την φλούδα
  • 80 γρ πάστα χουρμάδων ή 100 γρ χουρμάδες χωρίς πυρήνα

Υλικά,για την γέμιση:

  • 170 γρ κάσιους,μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 30 γρ χυμό λεμονιού
  • 15 γρ ξύσμα λεμόνι
  • 45 γρ λάδι καρύδας,πάντα coldpressed
  • 120 γρ σπιτικό γάλα καρύδας(αναμένετε συνταγή μου σύντομα)
  • 55 γρ πάστα χουρμάδων
  • 60 γρ κατεψυγμένα μύρτιλλα

Υλικά,για το γαρνίρισμα :

  • Φρέσκα μύρτιλλα
  • Τρίμμα φρέσκιας καρύδας
  • Ξύσμα λεμονιού

[/Ingredients]

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεκινάμε λοιπόν με τα Κάσιους, τα οποία πρέπει να είναι μουλιασμένα τουλάχιστον πέντε με 6 ώρες πριν από την εκτέλεση της συνταγής, Αλλά εγώ προτιμώ αποβραδίς.

  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφού αλέσουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα μας το περνάμε από λεπτή σίτα ούτως ώστε να αφήσουμε τυχόν κομμάτια πίσω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία του αλέσματος.

Τώρα για την βάση:

  1. Η οποία είναι και ωμή, θα πρέπει να αλεστεί πάρα πολύ γρήγορα σε μπλέντερ το οποίο θα είναι στεγνό χωρίς την παρουσία κάποιου υγρού στοιχείου. Αλέθουμε λοιπόν καλά πρώτα τα αμύγδαλα και μετά προσθέτουμε τους χουρμάδες ή την πάστα από χουρμάδες.
  2. Όπως και σε ένα κανονικό cheesecake συμπιέζουμε μέσα στη φόρμα αφού έχουμε τοποθετήσει στη βάση της φόρμας μία λαδόκολλα.
  3. Τοποθετούμε και  την βάση στο ψυγείο και αφού και τα δύο στοιχεία μας έχουν παγώσει καλά περίπου μισή ώρα μετά ενσωματώνουμε προσθέτοντας την κρέμα στην βαση. Όταν ενώσουμε τις δύο Παρασκευές, τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.

 

Tip:  Όταν είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το γλυκό, βγάζουμε από την κατάψυξη 20 λεπτά νωρίτερα και γαρνίρουμε με το τρίμμα της φρέσκες καρύδας, με τα φρέσκα μύρτιλλα, και με έξτρα ξύσμα λεμονιού. Την ώρα που το cheesecake θα φτάσει στο στόμα μας πρέπει να είναι αρκετά παγωμένο, Με τραγανή βάση, και αφράτη κρέμα κάτι που θα παραπέμπει στην αυθεντική συνταγή απλώς χωρίς λιπαρά και χωρίς συγκριτικά.

Καλή απόλαυση!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*