Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό είδος ψωμιού όπως είναι η focaccia! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι αυτό το πραγματικά πεντανόστιμο ψωμάκι.
[box type=”tick”]200΄ Χρόνος -8 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 5 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 φλτζ ζεστό νερό
- 2 κ.γ ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζεστό νερό .
- Προσθέτετε τη μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά για περίπου 5-10 λεπτά.
- Προσθέτετε 4 φλιτζάνια αλεύρι και το αλάτι στη μαγιά και ανακατεύετε καλά.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνετε τη ζύμη ώσπου αυτή να γίνει λεία και ελαστική.
- Αν σας κολλάει προσθέστε και άλλο αλεύρι.
- Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη, την οποία έχετε κάνει μια μπάλα και την περιστρέφετε έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού.
- Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε μια ώρα έως ότου φουσκώσει.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη και στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε ένα ταψί το οποίο το έχετε λαδώσει καλά.
- Απλώστε την με τα χέρια και από πάνω πασπαλίζετε με τις ελιές και λίγο ελαιόλαδο.
- Πιέζετε με τα δάχτυλα τη ζύμη ώστε να κάνει βαθουλώματα.
- Ψήνετε στους 240 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!