ζύμη ελιές focaccia

Focaccia με ελιές

Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό είδος ψωμιού όπως είναι η focaccia! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι αυτό το πραγματικά πεντανόστιμο ψωμάκι.

[box type=”tick”]200΄ Χρόνος  -8 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 φλτζ ζεστό νερό
  • 2 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζεστό νερό .
  2. Προσθέτετε τη μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά για περίπου 5-10 λεπτά.
  3. Προσθέτετε 4 φλιτζάνια αλεύρι και το αλάτι στη μαγιά και ανακατεύετε καλά.
  4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνετε τη ζύμη ώσπου αυτή να γίνει λεία και ελαστική.
  5. Αν σας κολλάει προσθέστε και άλλο αλεύρι.
  6. Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη, την οποία έχετε κάνει μια μπάλα και την περιστρέφετε έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού.
  7. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε μια ώρα έως ότου φουσκώσει.
  8. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη και στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε ένα ταψί το οποίο το έχετε λαδώσει καλά.
  9. Απλώστε την με τα χέρια και από πάνω πασπαλίζετε με τις ελιές και λίγο ελαιόλαδο.
  10. Πιέζετε με τα δάχτυλα τη ζύμη ώστε να κάνει βαθουλώματα.
  11. Ψήνετε στους 240 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*