Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια. Δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι εύκολα και γρήγορα τα δικά σας κουλούρια για το Πάσχα.
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος – 40-50 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 70 ml γάλα
- 30 ml χυμός από πορτοκάλι
- 1 αυγό
- 2 κρόκοι αυγού
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους,το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ώρα.
- Πλάθετε κουλουράκια, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αυγό και τα βάζετε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Καλή σας απόλαυση!