Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Ένα υγιεινό βραδινό αλλά και vegeterian πιάτο.. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει..
[box type=”tick”]10 Χρόνος Προετοιμασίας – 9-10 Χρόνος Μαγειρέματος – -Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
για 2 μερίδες:- 220 γρ σπαγγέτι ολικής,ωμά
- 300 γρ φρέσκα ζωντανά κυδώνια(με το κέλυφος)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 15 τοματίνια
- 40 γρ ψιλοκομμένο δυόσμο
- Κόκκους πράσινου πιπεριού,σε μορφή πίκλας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένουμε και βράζουμε τα κυδώνια στο νερό για περίπου 7-8 λεπτά.Άν βράσουν παραπάνω θα είναι σκληρά σαν τσίχλα.
- Τα βγάζουμε από τον ζωμό και τα παγώνουμε σε παγωμένο νερό με πάγο απευθείας.
- Περνάμε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα μέσω ενός πανιού για να κρατήσει τα θραύσματα και προσθέτουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
- Την ίδια στιγμή σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,σωτάρουμε τα τοματίνια,το σκόρδο και μερικό από τον δυόσμο καθώς και τουλάχιστον 2 κ.σ κόκκους πιπέρι.
- Προσθέτουμε και τα κυδώνια(τσεκάρετε αυτά που δεν άνοιξαν είναι νεκρά και επικύδνυνα) και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν 5 λεπτά και απευθείας να μεταφερθούν στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και βράζουμε ώστε τα υγρά να συρρικνωθούν,αλατοπιπερώνουμε(τα μακαρόνια είναι εντάξει στα 7 λεπτά) και προσθέτουμε τον υπόλοιπο δυόσμο.
- Με μια τσιμπίδα,σπάμε τα τοματίνια να απελευθερώσουν τα υγρά τους,γλασσάρουμε πάλι ελαφρως στο τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο για το τελείωμα.
Καλή Όρεξη και καταναλώστε αμέσως!