Σπαγγέτι ολικής σε ζωμό από κυδώνια με τοματίνια,δυόσμο και ελαιόλαδο.

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Ένα υγιεινό βραδινό αλλά και vegeterian πιάτο.. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει..

[box type=”tick”]10 Χρόνος Προετοιμασίας – 9-10 Χρόνος Μαγειρέματος – -Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

για 2 μερίδες:

  • 220 γρ σπαγγέτι ολικής,ωμά
  • 300 γρ φρέσκα ζωντανά κυδώνια(με το κέλυφος)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 τοματίνια
  • 40 γρ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Κόκκους πράσινου πιπεριού,σε μορφή πίκλας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένουμε και βράζουμε τα κυδώνια στο νερό για περίπου 7-8 λεπτά.Άν βράσουν παραπάνω θα είναι σκληρά σαν τσίχλα.
  2. Τα βγάζουμε από τον ζωμό και τα παγώνουμε σε παγωμένο νερό με πάγο απευθείας.
  3. Περνάμε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα μέσω ενός πανιού για να κρατήσει τα θραύσματα και προσθέτουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
  4. Την ίδια στιγμή σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,σωτάρουμε τα τοματίνια,το σκόρδο και μερικό από τον δυόσμο καθώς και τουλάχιστον 2 κ.σ κόκκους πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε και τα κυδώνια(τσεκάρετε αυτά που δεν άνοιξαν είναι νεκρά και επικύδνυνα) και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν 5 λεπτά και απευθείας να μεταφερθούν στο τηγάνι.
  7. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και βράζουμε ώστε τα υγρά να συρρικνωθούν,αλατοπιπερώνουμε(τα μακαρόνια είναι εντάξει στα 7 λεπτά) και προσθέτουμε τον υπόλοιπο δυόσμο.
  8. Με μια τσιμπίδα,σπάμε τα τοματίνια να απελευθερώσουν τα υγρά τους,γλασσάρουμε πάλι ελαφρως στο τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο για το τελείωμα.

Καλή Όρεξη και καταναλώστε αμέσως!

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*