Δείτε παρακάτω πώς να βάψετε τα Πασχαλινά αβγά σας με φυσικές μεθόδους αλλά δείτε και προτεινόμενα φυσικά μαγειρικά υλικά έτσι ώστε να γυαλίζουν αλλά και να διατηρήσουν το χρώμα τους .
[box type=”tick”]50΄ Χρόνος – 40 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
Για να χρωματίστε τα αβγά σας φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής υλικά ανάλογα το χρωματικό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε:
ΥΛΙΚΑ
Για κόκκινα αβγά:
- 6-8 παντζάρια ψιλοκομμένα
Για πράσινα αβγά:
- 500 γρ σπανάκι
Για κίτρινα αβγά:
- 4 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αρχικά βράζετε τα αβγά σας για 10 λεπτά σε νερό.
- Αφήστε να στεγνώσουν λίγο, και βράστε σε διαφορετικά κατσορολάκια τα προαναφερόμενα υλικά με νερό ανάλογα την χρωματική επιλογή που θέλετε να επιτύχετε.
- Βουτήξτε τα αβγά σας αντίστοιχα στο κάθε φυσικό χρώμα που έχετε δημιουργήσει και αφήστε τα για 15 λεπτά μέχρι τα αβγά σας να αποκτήσουν χρώμα.
- Αφαιρείτε τα αβγά από το φυσικά χρωματισμένο υγρό σας και αφήστε να στεγνώσουν καλά.
Μικρά Μυστικά:
- Αφού βράσουν τα λαχανικά και χρωματίσουν το νερό ρίξτε 1 κ.γ ξύδι και αφήστε για 15′ τα αβγά.
- Εφόσον βαφτούν τα αβγά σας και στεγνώσουν καλά περάστε τα με λάδι, έτσι ώστε να γυαλίσουν .