αρνί πατάτες φούρνος στο φο΄ρνο Πάχα Πασχαλινό τραπέζι συνταγή

Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Διαβάστε παρακάτω ένα από τα πιο παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά, το αρνάκι με πατάτες στο φούρνο. Δείτε όλα τα μυστικά της συνταγής και δημιουργήστε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο που θα συνοδέψει το Πασχαλινό σας τραπέζι!

[box type=”tick”]120΄ Χρόνος  – 8 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά αρνί
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 3 λεμόνια
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • 200 ml νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, κάντε χαρακιές στο αρνί σας και προσθέτετε αλατοπίπερο στο αρνί.
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτετε τις πατάτες, από πάνω τοποθετείτε τι αρνί και περιχύνετε με το μείγμα του μπολ και τέλος προσθέτετε στο ταψί το νερό.
  4. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε για 1  ώρα στους 200 βαθμούς.
  5. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη και Καλό Πάσχα!!!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*