συνταγή για μπακλαβά μπακλαβάς σιροπιαστό γλυκό

Συνταγή για μπακλαβά

Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό και αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό. Δείτε όλα τα μυστικά για να πετύχετε ένα τραγανό φύλλο και μια λαχταριστή γέμιση για τον μπακλαβά.

[box type=”tick”]120΄ Χρόνος  – 12 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τον μπακλαβά:

  • 500 γρ φύλλα Βηρρυτού

Για το βουτύρωμα:

  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ βούτυρο γάλακτος

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ καρύδια
  • 200 γρ αμύγδαλα
  • 2 γρ κανέλα
  • 1 δόση βανίλια

Για το σιρόπι:

  • 350 ml νερό
  • 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 δόση βανίλια
  • 1 γαρύφαλο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το μπακλαβά

  1. Βουτυρώνετε ένα στρόγγυλο ταψί και απλώνετε σταυρωτά τα 12 φύλλα αφού πρώτα, τα έχετε βουτυρώσει ενδιάμεσα ένα-ένα, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί.

Για το βουτύρωμα:

  1. Σε μια μπασίνα, ενσωματώνετε το βούτυρο γάλακτος με το άλλο βούτυρο.

Για την γέμιση:

  1. Θρυμματίζετε ελαφρά με τον πλάστη τους ξηρούς καρπούς και σε μια μπασίνα τους ανακατεύετε με την κανέλα και τη βανίλια.

Για την σύνθεση:

  1. Ρίχνετε μια στρώση από τσαλακωμένα φύλλα, προσθέτετε τη γέμιση και βουτυρώνετε.
  2. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μία φορά.
  3. Βουτυρώνετε ένα- ένα τα φύλλα που εξέχουν και τα διπλώνετε προς την εσωτερική πλευρά του ταψιού.
  4. Προσθέτετε άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα και βάζετε τον μπακλαβά στο ψυγείο για 20 λεπτά και τον κόβετε σταυρωτά.
  5. Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια του, ραντίζετε με νερό και ψήνετε στους 150 βαθμούς για 1 μισή ώρα.
  6. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από τον φούρνο που είναι ζεστός .
  7. Σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι για 2-3 φορές.

Καλή σας όρεξη!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*