Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Ένα εξαιρετικό βίγκαν παγωτό σοκολάτας , χωρίς γλουτένη και λακτόζη που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!! Δείτε παρακάτω τη συνταγή και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι αυτό το λαχταριστό σπιτικό παγωτό.
[box type=”tick”]5΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 5 Χρόνος Μαγειρέματος – 4 Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ώριμες μπανάνες(που έχουμε καταψύξει από πρίν)
- 80 γρ σκόνη κακάο(ωμό,χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα και βιολογικό)
- 235 γρ σπιτικό γάλα αμυγδάλου(δείτε την προηγούμενη συνταγή μου)
- 240 γρ σπιτικό γάλα καρύδας(παχύρευστο) ή φούλ λιπαρά σε κονσέρβα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου,το γάλα καρύδας,την σκόνη κακάο και τις μπανάνες σε ένα πολύ δυνατό μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε σε ένα πλαστικό σκεύος που να είναι κατάλληλο για κατάψυξη,κατά την αποθήκευση προτείνω να προσθέσετε τυχόν λιωμένη σοκολάτα ώστε να κάνει κρούστα σαν το αγοραστό.
- Για να σερβίρουμε,πάντα ξεπλένουμε το κουτάλι παγωτού καλά και δεν αφήνουμε το παγωτό να σταθεί διότι δεν έχει γαλακτοκομικά και θα λιώσει πολύ γρήγορα.
- Το καλοκαίρι πλησιάζει και σας εύχομαι καλή απόλαυση χωρίς τύψεις και θερμίδες,ζάχαρη ή λιπαρά.
- Αν το παγωτό σας το θέλετε πιο γλυκό,δοκιμάστε να προσθέσετε 30 γρ ζάχαρη καρύδας,αυστηρά βιολογική.
Καλή απόλαυση!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .