βιγκαν παγωτο χωρις γλουτένη χωρίς λακτόζη παγωτο σοκολάτας Κωστας Μαγουλάς

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα,βίγκαν,χωρίς λακτόζη και γλουτένη

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Ένα εξαιρετικό βίγκαν παγωτό σοκολάτας , χωρίς γλουτένη και λακτόζη που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!! Δείτε παρακάτω τη συνταγή και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι αυτό το λαχταριστό σπιτικό παγωτό.

[box type=”tick”]5΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 5 Χρόνος Μαγειρέματος – 4 Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ώριμες μπανάνες(που έχουμε καταψύξει από πρίν)
  • 80 γρ σκόνη κακάο(ωμό,χωρίς ζάχαρη και πρόσθετα και βιολογικό)
  • 235 γρ σπιτικό γάλα αμυγδάλου(δείτε την προηγούμενη συνταγή μου)
  • 240 γρ σπιτικό γάλα καρύδας(παχύρευστο) ή φούλ λιπαρά σε κονσέρβα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου,το γάλα καρύδας,την σκόνη κακάο και τις μπανάνες σε ένα πολύ δυνατό μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα πλαστικό σκεύος που να είναι κατάλληλο για κατάψυξη,κατά την αποθήκευση προτείνω να προσθέσετε τυχόν λιωμένη σοκολάτα ώστε να κάνει κρούστα σαν το αγοραστό.
  3. Για να σερβίρουμε,πάντα ξεπλένουμε το κουτάλι παγωτού καλά και δεν αφήνουμε το παγωτό να σταθεί διότι δεν έχει γαλακτοκομικά και θα λιώσει πολύ γρήγορα.
  4. Το καλοκαίρι πλησιάζει και σας εύχομαι καλή απόλαυση χωρίς τύψεις και θερμίδες,ζάχαρη ή λιπαρά.
  5. Αν το παγωτό σας το θέλετε πιο γλυκό,δοκιμάστε να προσθέσετε 30 γρ ζάχαρη καρύδας,αυστηρά βιολογική.

Καλή απόλαυση!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*