χαλούμι σαγανάκι

Χαλούμι σαγανάκι με σως γιαουρτιού και πιπεριές φλωρίνης

Διαβάστε μια εξαιρετική συνταγή με βασικό συστατικό το χαλούμι, δείτε τον τρόπο για να δημιουργήσετε και εσείς έναν πραγματικά πεντανόστιμο μεζέ και μια εξαιρετική σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης.

[box type=”tick”]15΄ Χρόνος  – 4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ χαλούμι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 200 γρ αλεύρι

Για τη σως

  • 300 γρ γιαούρτι
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβας σε λάδι
  • 50 ml ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβετε το χαλούμι σε μπαστουνάκια, τα ραντίζετε με λίγο κρύο νερό και τα αλευρώνετε.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό και μέσα σε αυτό βουτάτε το χαλούμι σας.
  3. Σε καυτό λάδι, τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Σερβίρετε περιχύνοντάς τα με λίγο χυμό λεμονιού.

Για την σως γιαουρτιού:

  1. Σε ένα μουλτι προσθέτετε το γιαούρτι και τις πιπεριές Φλωρίνης και αρχίζετε να χτυπάτε προσθέτωντας σταδιακά το λάδι.
  2. Η σως σας είναι έτοιμη, σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*