Διαβάστε μια εξαιρετική συνταγή με βασικό συστατικό το χαλούμι, δείτε τον τρόπο για να δημιουργήσετε και εσείς έναν πραγματικά πεντανόστιμο μεζέ και μια εξαιρετική σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης.
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος – 4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ χαλούμι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 αβγό
- 200 γρ αλεύρι
Για τη σως
- 300 γρ γιαούρτι
- 3 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβας σε λάδι
- 50 ml ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβετε το χαλούμι σε μπαστουνάκια, τα ραντίζετε με λίγο κρύο νερό και τα αλευρώνετε.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό και μέσα σε αυτό βουτάτε το χαλούμι σας.
- Σε καυτό λάδι, τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρετε περιχύνοντάς τα με λίγο χυμό λεμονιού.
Για την σως γιαουρτιού:
- Σε ένα μουλτι προσθέτετε το γιαούρτι και τις πιπεριές Φλωρίνης και αρχίζετε να χτυπάτε προσθέτωντας σταδιακά το λάδι.
- Η σως σας είναι έτοιμη, σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!