Φτιάξτε μια πραγματικά εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή, με κύριο συστατικό το αρνί. Δείτε πως θα δημιουργήσετε μια τραγανή κρούστα και εσωτερικά ένα πολύ μαλακό αρνί. Δείτε τη συνταγή..
[box type=”tick”]30΄Χρόνος Εκτέλεσης – 4μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καρέ αρνιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Για την κρούστα μουστάρδας:
- 40 γρ βούτυρο
- 50 γρ μουστάρδα
- 20 γρ μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ φρυγανιά τριμμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζετε το καρέ από τα λίπη και με ένα μπαλτά κόβετε το κεντρικό κάτω κόκαλο , έτσι ώστε μετά το ψήσιμο να μπορείτε να κόψετε τα παϊδάκια.
- Ξύνετε τις κορυφές του καρέ μέχρι να φανερωθούν τα πάνω κόκαλα του καρέ, τα δένετε ομοιόμορφα για να μην σας γυρίσει στο ψήσιμο και αλατοπιπερώνετε.
- Το αλοίφετε με λίγο ελαιόλαδο και το βάζετε στους 220 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς και ψήνετε για ακόμη 15 λεπτά.
- Σε μια μπασίνα βάζετε το βούτυρο μαλακωμένο και τη μουστάρδα και τα ενσωματώνετε.
- Προσθέτετε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε καλά.
- Βγάζετε το καρέ από το φούρνο, αφαιρείτε τα σχοινιά και καλύπτετε με την κρούστα μουστάρδας το αρνί.
- Στη συνέχεια βάζετε στο φοούρνο στους 230 για ακόμη 3 λεπτά.
- Σερβίρετε.