καρέ αρνιού κρούστα μουστάρδας

Καρέ αρνιού με κρούστα μουστάρδας

Φτιάξτε μια πραγματικά εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή, με κύριο συστατικό το αρνί. Δείτε πως θα δημιουργήσετε μια τραγανή κρούστα και εσωτερικά ένα πολύ μαλακό αρνί. Δείτε τη συνταγή..

[box type=”tick”]30΄Χρόνος Εκτέλεσης – 4μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καρέ αρνιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Για την κρούστα μουστάρδας:

  • 40 γρ βούτυρο
  • 50 γρ μουστάρδα
  • 20 γρ μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ φρυγανιά τριμμένη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζετε το καρέ από τα λίπη και με ένα μπαλτά κόβετε το κεντρικό κάτω κόκαλο , έτσι ώστε μετά το ψήσιμο να μπορείτε να κόψετε τα παϊδάκια.
  2. Ξύνετε τις κορυφές του καρέ μέχρι να φανερωθούν τα πάνω κόκαλα του καρέ, τα δένετε ομοιόμορφα για να μην σας γυρίσει στο ψήσιμο και αλατοπιπερώνετε.
  3. Το αλοίφετε με λίγο ελαιόλαδο και το βάζετε στους 220 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια χαμηλώνετε στους 180 βαθμούς και ψήνετε για ακόμη 15 λεπτά.
  5. Σε μια μπασίνα βάζετε το βούτυρο μαλακωμένο και τη μουστάρδα και τα ενσωματώνετε.
  6. Προσθέτετε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε καλά.
  7. Βγάζετε το καρέ από το φούρνο, αφαιρείτε τα σχοινιά και καλύπτετε με την κρούστα μουστάρδας το αρνί.
  8. Στη συνέχεια βάζετε στο φοούρνο στους 230 για ακόμη 3 λεπτά.
  9. Σερβίρετε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*