γαρίδες μακαρόνια θαλασσινά καλοκαιρινό φαγητό

Γαριδομακαρονάδα

Μια εύκολη συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με γαρίδες σε γρήγορο χρόνο.

[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ σπαγγέτι
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 400γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι με λάδι τσιγαρίζετε το σκόρδο και στη συνέχεια το αφαιρείται.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες και τις αφήνετε να σωταριστούν για 3΄.
  3. Σβήνετε με το κρασί αφήνετε ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί και προσθέστε το ντοματάκι.
  4. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά
  5. Μόλις σβήσετε το φαγητό προσθέστε τα φύλλα βασιλικού
  6. Ταυτόχρονα έχετε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.
  7. Τέλος μεταφέρετε τα σπαγγέτι στο τηγάνι με τις γαρίδες ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Καλή όρεξη.

Μικρά μυστικά

  • Τηρείστε αυστηρά το χρόνο βρασμού στα σπαγγέτι (σίγουρα αναγράφετε στη συσκευασία).

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*