pavlova-me-maregka-kai-spitiki-santigi

Πάβλοβα με χειροποίητη μαρέγκα και σπιτική σαντιγί

Μια εύκολη συνταγή για Πάβλοβα με μαρέγκα και σαντιγί. Δοκιμάστε την!

[box type=”tick”]80΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 3[/box]

Για τη χειροποίητη μαρέγκα

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ ασπράδια αβγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 στικ βανίλιας
  • 125 γρ ζάχαρη κρυσταλική
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη

Για τη σπιτική σαντιγί γαρνιρίσματος

ΥΛΙΚΑ

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 35 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα βανίλια

Για το γαρνίρισμα

ΥΛΙΚΑ

  • 160 γρ φρούτα του δάσους

Για τη χειροποίητη μαρέγκα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια το αλάτι και τη βανίλια.
  2. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για 2΄ ακόμη.
  3. Αποσύρετε από το μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας κυκλικά.
  4. Βάλτε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ
  5. Σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίστε μικρούς προς μεσαίους δίσκους αφήνοντας στη μέση τους κενό.
  6. Ψήστε στους 110 ο C για 50-60 λεπτά.

Για τη σπιτική σαντιγί

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.

Για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πάνω στη χειροποίητη μαρέγκα τοποθετούμε τη σπιτική σαντιγί και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους.

Καλή σας απόλαυση.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

4 Σχόλια

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*