Μια εύκολη συνταγή για Πάβλοβα με μαρέγκα και σαντιγί. Δοκιμάστε την!
[box type=”tick”]80΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 3[/box]
Για τη χειροποίητη μαρέγκα
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ ασπράδια αβγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 στικ βανίλιας
- 125 γρ ζάχαρη κρυσταλική
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
Για τη σπιτική σαντιγί γαρνιρίσματος
ΥΛΙΚΑ
- 375 ml κρέμα γάλακτος
- 35 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα βανίλια
Για το γαρνίρισμα
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ φρούτα του δάσους
Για τη χειροποίητη μαρέγκα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια το αλάτι και τη βανίλια.
- Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για 2΄ ακόμη.
- Αποσύρετε από το μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας κυκλικά.
- Βάλτε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ
- Σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίστε μικρούς προς μεσαίους δίσκους αφήνοντας στη μέση τους κενό.
- Ψήστε στους 110 ο C για 50-60 λεπτά.
Για τη σπιτική σαντιγί
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
Για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πάνω στη χειροποίητη μαρέγκα τοποθετούμε τη σπιτική σαντιγί και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους.
Καλή σας απόλαυση.
4 Σχόλια