Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Μια εξαιρετική μαρινάδα για να φτιάξετε γρήγορα ζουμερές γαρίδες τεργιάκι! Μια απολαυστική, νόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να δημιουργήσετε και να κάνετε τις γαρίδες σας πραγματικά ξεχωριστές.. Μια συνταγή με εναλλακτικά υλικά σε σχέση με την κλασσική συνταγή για γαρίδες τεργιάκι!
[box type=”tick”]4΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 25′ Χρόνος αναμονής-1′ Χρόνος Μαγειρέματος-Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 12 γαρίδες φρέσκες,χωρίς κέλυφος,με την ουρά
- 30 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ανθό άλατος,Salt Odyssey
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φύτρες φασολιών
- 2 κ.σ τεργιάκι σως
- χυμό από ένα λάιμ
- 1 σφηνάκι βότκα
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα μπώλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τις φύτρες.
- Μαρινάρουμε για 25 λεπτά και βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι.
- Σωτάρουμε τις γαρίδες(στραγγισμένες) για ακριβώς μισό λεπτό χωρίς να ανακατεύουμε,έπειτα ανακατεύουμε μια φορα,αφαιρούμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε γαρνίρωντας με τις φύτρες και έξτρα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Καλή απόλαυση.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .