Γράφει ο Giorgos Theodorakos:
Έχουμε μπει για τα καλά μέσα στο Σεπτέμβρη και ετοιμαζόμαστε για ταξιδάκια στο εξωτερικό με πρώτη επίσκεψη την αγαπημένη Ολλανδία. Έτσι δεν θα μπορούσαμε αυτή τη βδομάδα να παραλλείψουμε να σας γράψουμε αλλά και να παρουσιάσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή με το ποτό το οποίο δημιουργήθηκε σε αυτή τη χώρα! Μιλάμε βέβαια για το αγαπημένο μας τζιν. Ναι λοιπόν είναι ολλανδικής προελεύσεως , από την μικρή πόλη του Λαιντεν από το 1570 παρακαλώ όπου ο μεσιε Sylvius de Bouve απόσταξε juniper berries με πρώτο αποτέλεσμα το Genever, μια ποιο αρωματική μορφή του Gin που όλοι ξέρουμε σήμερα.
Μπαίνουμε λοιπόν στην κουζίνα του jonakos.gr και σαν πρώτο υλικό χρησιμοποιούμε το αγαπημένο μας Gin. Θέλουμε να δώσουμε ξεχωριστή γεύση στο ποτό μας οπότε θα φτιάξουμε ένα τσάι από αποξηραμένα μπαχαρικά της επιλογής μας. Εμείς προτείνουμε ένα τσάι που θα το βρείτε στην αγορά από mix αμύγδαλο τριαντάφυλλο κανέλλα και ιβίσκο. Αφού πάρετε 100 ml από το ρόφημα που φτιάξατε ρίξτε 3 σταγόνες υγροποιημένης στέβια για να το γλυκάνετε. Οπότε η συνταγή μας έχει ως εξής:
ΥΛΙΚΑ
- 50ml Gin (Hendrick’s gin)
- 30ml σιρόπι τσαγιού
- Απογεμίζουμε με ελληνικό τόνικ με γεύση λεμόνι (3cents lemon tonic)
Δροσερή και απολαυστική συνταγή για ένα τέλειο τζιν με τόνικ (perfect gin n tonic) από ένα ποτό το οποίο είναι πρώτο σε πωλήσεις σε όλα τα μαγαζιά στην Ελλάδα.
TIP:Γαρνίρετε με φρέσκα ροδοπέταλα από τον κήπο ή με αστεροειδή γλυκάνισο.