μαρμελαδα βερικοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο… Μια συνταγή εύκολη που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σπίτι του με ελάχιστα υλικά! Δοκιμάστε τη συνταγή της μαρμελάδας βερίκοκο και αποθηκεύστε τη στο ψυγείο, χρησιμοποιώντας την όποτε θέλετε για ένα απολαυστικό και υγειηνό σνακ!!!

[box type=”tick”]50΄Χρόνος Εκτέλεσης -2 Βαζάκια (200 ml) – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 500 γρ ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπωλ βάζετε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά.
  2. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη το μπωλ και τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  3. Βγάζετε από το ψυγείο και αφαιρείτε τη μεμβράνη, τοποθετώντας το περιεχόμενό του σε ένα κατσαρολάκι.
  4. Βράζετε σε σιγανή φωτιά (μόλις πάρει τη πρώτη βράση προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι) για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει ένα συμπυκνωμένο σιρόπι.
  5. Αφήνετε να κρυώσει και μεταφέρετε το μείγμα σε βαζάκια.
  6. Η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο είναι έτοιμη.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά

  • Όταν μεταφέρετε τη μαρμελάδα σας στα βαζάκια κλείστε καλά το καπάκι και τοποθετείστε τα ανάποδα έτσι ώστε να γίνει σωστά η κονσερβοποίηση.
  • Αφού έχετε κλείσει τη μαρμελάδα σας στα βαζάκια, φυλάξτε εκτός ψυγείου, και όταν τα ανοίξετε τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*