cocktail Giorgos Theodorakos Μαστίχα Χίου ποτό κοκτέιλ cocktail

Spicy cocktail με μαστίχα Χίου

Γράφει ο Giorgos Theodorakos

Αυτή τη βδομάδα μπήκαμε στην κουζίνα του jonakos.gr ανοίξαμε το ψυγείο και βρήκαμε φρέσκες πράσινες καυτερές πιπεριές!!

Αμέσως στο μυαλό μας ήρθε να κάνουμε μια ιδιαίτερα spicy αλλά και νόστιμη συνταγή φτιάχνοντας ένα σιρόπι από τις πιπεριές μας.

Στη συνταγή μας θα βάλουμε και πολύ άρωμα και γεύση Ελλάδας χρησιμοποιώντας το λικέρ της μαστίχας!

Ας προετοιμάσουμε όμως πρώτα το σιρόπι μας:

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ ζάχαρη και 500 μλ νερό το αφήνουμε να ζεσταθεί στους 90 βαθμούς.
  2. Ψιλοκόβουμε 2 πράσινες καυτερές πιπεριές και συμπληρώνουμε με τις φλούδες από ένα πορτοκάλι . Αφήνουμε τα υλικά μας στο ζεστό μείγμα και δοκιμάζουμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα .

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι πιπεριές ανάλογα με το χρόνο παραμονής τους στο ζεστό υγρό θα βγάλουν και περισσότερη καψαϊκίνη.

Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι μας το αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Πάμε να φτιάξουμε το ποτό μας .

Θα χρειαστούμε

ΥΛΙΚΑ

  • 40μλ Μαστίχα Χίου
  • 10μλ Μεταξά 5 αστέρων
  • 25 μλ Φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 15 μλ από το σιρόπι μας
  • 1 κουτί του γλυκού ροζ πιπέρι
  • 6 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού.

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βάζουμε τα υλικά μας στο σέικερ και διπλοσουρώνουμε σε ένα ποτήρι του κρασιού  με ολόκληρο πάγο.Γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού και ροζ πιπέρι.

ΤΙΡ: Μπορούμε να αρωματίσουμε το ποτήρι μας εξωτερικά με ροδόνερο . Είναι απλό το βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ και δίνει ένα έξτρα άρωμα στο ποτήρι μας !

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*