Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Μια συνταγή κατάλληλη για χορτοφάγους και vegan. Το τυρί από ξηρούς καρπούς και συγκεκριμένα από κάσιους., είναι ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν εύκολο σε παρασκευή και εκτέλεση. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή και χρησιμοποιήστε το τυρί από κάσιους ως γαρνιτούρα σε σαλάτες ή για τη δημιουργία σάντουιτς.
[box type=”tick”]13΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 3′ Χρόνος Μαγειρέματος – 120′ Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ Κάσιους,χωρίς αλάτι
- 1 κ.σ μηλόξυδο(ή 30 μλ Κομπούτσα)
- 1 κ.γ σκόνη αγάρ.
- 1 πρέζα ανθό αλατιού Salt Odyssey
- 250 + 250 μλ ζεστό φιλτραρισμένο νερό
- 2 κ.σ διατροφική μαγιά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Θα χρειαστούμε ένα μπλέντερ,όμοιο με εκείνα που κάνουμε τα smoothies.
- Μουλιάζουμε τα κάσιους στο νερό για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα κάσιους,τα οποία αυξήθηκαν σε μέγεθος και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ.
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στην μέγιστη ένταση για 2 λεπτά συνεχόμενα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά συνεχόμενα ή εως να αποκτήσει μια πολύ παχύρευστη υφή.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα της επιλογής μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώσπου να αποκτήσει στέρεα μορφή και να μπορεί να κοπεί σε φέτες.
Καλή σας απόλαυση!
Tips: Χρησιμοποιείστε το σαν κανονικό τυρί,για επάλειψη ή φετούλες στο σάντουιτς ή γαρνίροντας σαλάτες.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .
1 σχόλιο