Spare ribs με γλυκόξινη σάλτσα

Χρησιμοποιήστε λίγα υλικά και δημιουργήστε μια γλυκόξινη σάλτσα που μπορείτε να τη συνοδεύσετε απόλυτα με το χοιρινό κρέας σας. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη σάλτσα που μπορείτε να τη δημιουργήσετε με λίγα υλικά και θα χαρίσει στο κρέας σας μια τέλεια γεύση αλλά και πολύ ωραία υφή.

[box type=”tick”]20΄Χρόνος Εκτέλεσης – 5 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό spare ribs

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. τσίλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 75 ml κόκκινο κρασί γλυκό
  • 1 ½ κ.σ. σόγια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ketchup
  • 50 ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σωτάρετε όλα τα λαχανικά σας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις η σάλτσα σας συμπυκνωθεί αρκετά αφαιρείτε από τη φωτιά.
  4. Η γλυκόξινη σάλτσα σας είναι έτοιμη.
  5. Αλοίψτε με τη σάλτσα τα spare ribs και ψήστε στη σχάρα ή στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μικρά Μυστικά:

  • Με τη γλυκόξινη σάλτσα περιχύστε το κρέας σας πριν το ψήσιμο και καθώς ψήνετε ανά 10′ έτσι ώστε να είναι ζουμερό και να έχει τα υγρά της γλυκόξινης σάλτσας.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*