Γράφει ο Giorgos Theodorakos
Γράφουμε σε ένα blog γαστρονομίας για ποτά. Και είμαι σίγουρος φίλοι και φίλες ότι όλοι σας παίρνετε ιδέες από εμάς και καλείτε φίλους στο σπίτι για να τις υλοποιήσετε. Εμείς σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα του jonakos.gr για να μοιραστούμε μαζί σας μια μοναδική συνταγή για ένα ξεχωριστό limoncello το οποίο θα έχετε στο ψυγείο σας για όλες τις ώρες αλλά κυρίως για να κερνάτε τους ξεχωριστούς σας καλεσμένους μετά από ένα θεσπέσιο γεύμα. Το limoncello
είναι liqueur λεμονιού με ταυτότητα Νότιας Ιταλίας – το φτιάχνουν στη χερσόνησο του Sorrento – από τον κόλπο της Napoli – ως το Amalfi (και το Capri). Το limoncello είναι προϊόν που γίνεται από φλούδες λεμονιού, οινόπνευμα, ζάχαρη . Εμάς επειδή μας αρέσει να πρωτοτυπούμε θα πειράξουμε λίγο την κλασσική συνταγή και θα την κάνουμε ποιο spicy και δροσερή.
Τι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
1 φιάλη βοτκα Absolut 1 λίτρο
1 κιλό λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
1 κομμάτι πιπερόριζα (τζίντζερ)
1 πορτοκάλι
1 δοχείο γυάλινο 2 με 3 λίτρα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αδειάζουμε τη βότκα στο γυάλινο δοχείο και καθαρίζουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε τις φλούδες τους. Το μυστικό είναι να αποφλοιώνουμε καλά το λεμόνι.
- Αφού αφήσουμε το μείγμα μας για 5 μέρες σε μέρος σκιερό και δροσερό, φτιάχνουμε ένα σιρόπι ζάχαρης με αναλογία 1 προς 1(1000ml) και το προσθέτουμε στο περιεχόμενο μαζί με ένα καλά καθαρισμένο μικρό κομματάκι πιπερόριζας 50gr και τις φλούδες από ένα πορτοκάλι.
- Μετά το πέρας 5 ημερών δοκιμάζουμε το μείγμα μας και στραγγίζουμε σε φιάλες του ενός λίτρου και έχουμε στο ψυγείο μας ένα αρωματισμένο και ελαφρώς πικάντικο λιμοντσέλο που θα μας δροσίσει τον ουρανίσκο και θα καθαρίσει το στόμα μας από άλλες γεύσεις.
Στην υγειά σας!
ΤΙΡ: Εάν θέλετε να κάνετε το limoncello σας ποιο αρωματικό και ιδιαίτερο μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε 3 στικ κανέλλα Κεϊλάνης!!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: COCKTAIL ME GIN ΚΑΙ ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ