γάλα από αμύγδαλο χωρίςλακτόζη χωρίς γλουτένη vegan γάλα γάλα αμυγδάλου

Γάλα από αμύγδαλο

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Μια συνταγή πολύ θρεπτικού υποκατάστατου γάλακτος, το γάλα από αμύγδαλο είναι κατάλληλο για όλους όσους χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο και ιδιαίτερα για όσους πρέπει να τρέφονται χωρίς γλουτένη και λακτόζη! Μια συνταγή με πολύ λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση.. Δοκιμάστε την!

[box type=”tick”]4΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 8 ώρες Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου:

  • 210 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα(όχι αλατισμένα)
  • 1,3 λίτρα φιλτραρισμένο κρύο νερό και 500 μλ για μούλιασμα
  • Βανίλια(1/2 του στίκ)
  • Ζάχαρη καρύδας ή στέβια για γλυκαντικό προεραιτικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα αποβραδίς(8 ώρες) και σουρώνουμε.
  2. Σε ένα δυνατό μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα,την βανίλια με το μισό νερό και ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο σε μια λεκάνη.
  3. Σουρώνουμε σε μια σακούλα για τυρί ή ένα πανί για τρόφιμα(nut bag or cloth)
  4. Εμφιαλώνουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Tips:

  •  Ιδανικό για καφέ,πρωινό με δημητριακά ή σαν θρεπτικό υποκατάστατο γάλακτος.
  •  Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 5 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: TZATZIKI ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*