καλαμάρι σχάρας

Καλαμάρι σχάρας

Διαβάστε παρακάτω πως να ψήσετε σωστά στη σχάρα ένα καλαμάρι! Ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς μεζέδες που όλοι αγαπάμε να βρίσκετε στο τραπέζι μας! Δείτε παρακάτω τη συνταγή…

[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης – 6 μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1  καλαμάρι 400 γρ
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πρώτα πλένετε και καθαρίζετε καλά το καλαμάρι.
  2. Στη συνέχεια το μαρινάρετε με το λάδι και το χοντρό αλάτι.
  3. Έπειτα σε δυνατή σχάρα ψήνετε το καλαμάρι για 20 λεπτά και στη συνέχεια το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά.
  4. Όταν το καλαμάρι είναι έτοιμο, κόβετε διαγώνια σε πλατιές λωρίδες και σερβίρετε.

Μικρά Μυστικά:

  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μην γυρνάτε πολλές φορές το καλαμάρι διότι χάνονται τα υγρά του και δεν παραμένει ζουμερό.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*