Διαβάστε παρακάτω πως να ψήσετε σωστά στη σχάρα ένα καλαμάρι! Ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς μεζέδες που όλοι αγαπάμε να βρίσκετε στο τραπέζι μας! Δείτε παρακάτω τη συνταγή…
[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης – 6 μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 καλαμάρι 400 γρ
- 20 ml ελαιόλαδο
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πρώτα πλένετε και καθαρίζετε καλά το καλαμάρι.
- Στη συνέχεια το μαρινάρετε με το λάδι και το χοντρό αλάτι.
- Έπειτα σε δυνατή σχάρα ψήνετε το καλαμάρι για 20 λεπτά και στη συνέχεια το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά.
- Όταν το καλαμάρι είναι έτοιμο, κόβετε διαγώνια σε πλατιές λωρίδες και σερβίρετε.
Μικρά Μυστικά:
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μην γυρνάτε πολλές φορές το καλαμάρι διότι χάνονται τα υγρά του και δεν παραμένει ζουμερό.