Διαβάστε παρακάτω μια εξαιρετική σπιτική συνταγή για καριόκες! Ένα από τα αγαπημένα σπιτικά γλυκά σοκολάτας που μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα όλοι από το σπίτι σας με λίγα υλικά..
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος – 20 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα πτι-μπερ
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 ml γάλα
- 300 γρ καρύδι τριμμένο
- 200 γρ άχνη
- 200 γρ βούτυρο λιωμένο
- 6 κ.σ. κακάο
- 2 στικ βανίλιας
- 500 γρ κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα.
- Ανακατεύετε καλά έως ότου αυτά ομογενοποιηθούν.
- Απλώνετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και κάνετε ένα κυλινδρικό μπαστούνι.
- Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει περισσότερο από 8 ώρες.
- Βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε σε λεπτές φέτες και τις επικαλύπτετε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ξανά τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώσπου να παγώσει η κουβερτούρα.
- Τυλίγετε σε χαρτί και διατηρείτε στο ψυγείο.
Μικρά Μυστικά
Αντί για πτι-μπερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο κέικ ή τον συνδυασμό και των δύο.