πίτσα προσούτο ζύμη πίτσας εύκολη πίτσα γρήγορη

Εύκολη πίτσα με προσούτο και αβγό

Δημιουργήστε μια μοναδική πίτσα, τόσο σε γεύση όσο και σε υφή! Τραγανή και λεπτή ζύμη με υλικά που δημιουργούν μια άκρως γκουρμέ και ευφάνταστη εκδοχή της αγαπημένης μας πίτσας.. Διαβάστε παρακάτω όλα τα μυστικά για να πετύχετε και εσείς αυτή τη λαχταριστή και νόστιμη πίτσα..

[box type=”tick”]20΄Χρόνος Εκτέλεσης – 1 μεγάλη πίτσα – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τη σπιτική ζύμη πίτσας

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • μισό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη

Για τη σύνθεση:

  • 100 γρ προσούτο
  • 150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 50 γρ άγρια ρόκα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη πίτσας

  1. Σε μια λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ το αλάτι και τη μαγιά.
  2. Στη μέση της λεκάνης δημιουργείστε έναν κρατήρα και ρίξτε το λάδι και το χλιαρό νερό και  αρχίστε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Σκεπάστε με μια πετσέτα τη λεκάνη . αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της, περίπου 1 ώρα.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη σάλτσα της πίτσας

  1. Ξεφλουδίστε ξεσποριάστε και χοντροκόψτε τις ντομάτες.
  2. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρετε το κρεμμύδι,  το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, λίγο νερό  το πελτέ και τα καρυκεύματα και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
  3. Σουρώστε τη σάλτσα και είναι έτοιμη για χρήση.

Για τη σύνθεση:

  1. Αλοίψτε τη ζύμη της πίτσας με τη σάλτσα ντομάτας.
  2. Ψήστε για 5 λεπτά στο φούρνο
  3. Στη συνέχεια βγάλτε από το φούρνο και προσθέστε το προσούτο, τη τριμμένη μοτσαρέλα, τα αβγά και ψήστε για 3 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
  4. Αφαιρέστε από το φούρνο αλατοπιπερώστε, ρίξτε την άγρια ρόκα από πάνω και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*