Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Ποιός νοιάζεται αν υπάρχει τόνος φρέσκος,αν είναι ιδανικός για σούσι,αν χαλάει,αν οι φίλοι σας είναι αυστηρά χορτοφάγοι.Η μετατροπή μου αυτή είναι ακριβώς η ίδια με τον τόνο,ίδια υφή,ίδια υγρασία,ίδια γεύση,χωρίς ψαρίλα και βασικότερα,αίσθημα ασφάλειας. Δοκιμάστε τη συνταγή και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε σε ένα φιλικό πάρτι ακόμη και έναν χορτοφάγο φίλο σας …
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 2′ Χρόνος Μαγειρέματος – 20′ Χρόνος Αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
για 1 μερίδα:
- 1 μεγάλου μεγέθους ώριμη τομάτα
- 1 κ.σ έτοιμο ρύζι για σούσι
- ελαιόλαδο
- ξύδι ρυζιού
- Liquid Aminos
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κάνουμε ένα σταυρό στο πάνω μέρος της τομάτας επιφανειακά.Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει,ζεματίζουμε την τομάτα με τον σταυρό προς το κάτω μέρος για περίπου 40 δευτερόλεπτα.
- Αφαιρούμε σε κρύο νερό με παγάκια.
- Προσεχτικά σε ένα ξύλο κοπής,ξεφλουδίζουμε την τομάτα,κόβουμε στα 4(όπως ο σταυρός) και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό αφήνοντας μόνο την εξωτερική πλευρά.
- Αλατοπιπερώνουμε την τομάτα,λαδώνουμε απαλά και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλα.
- Στο μεταξύ,πλάθουμε μικρά μακρόστενα μπαλάκια με το χέρι μας το ρύζι,αφού το ψεκάσουμε με λίγο ξύδι ρυζιού.
- Τοποθετούμε τις τομάτες επάνω από το ρύζι και σερβίρουμε με υγρά αμίνος αντί για σόγια σως.
Καλή Όρεξη.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .