Nigiri Τομάτας Σούσι Κώστας Μαγουλάς

Nigiri Τομάτας- Vegan Σούσι

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Ποιός νοιάζεται αν υπάρχει τόνος φρέσκος,αν είναι ιδανικός για σούσι,αν χαλάει,αν οι φίλοι σας είναι αυστηρά χορτοφάγοι.Η μετατροπή μου αυτή είναι ακριβώς η ίδια με τον τόνο,ίδια υφή,ίδια υγρασία,ίδια γεύση,χωρίς ψαρίλα και βασικότερα,αίσθημα ασφάλειας. Δοκιμάστε τη συνταγή και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε σε ένα φιλικό πάρτι ακόμη και έναν χορτοφάγο φίλο σας …

[box type=”tick”]15΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 2′ Χρόνος Μαγειρέματος – 20′ Χρόνος Αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

 για 1 μερίδα:

  • 1 μεγάλου μεγέθους ώριμη τομάτα
  • 1 κ.σ έτοιμο ρύζι για σούσι
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι ρυζιού
  • Liquid Aminos

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κάνουμε ένα σταυρό στο πάνω μέρος της τομάτας επιφανειακά.Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει,ζεματίζουμε την τομάτα με τον σταυρό προς το κάτω μέρος για περίπου 40 δευτερόλεπτα.
  2. Αφαιρούμε σε κρύο νερό με παγάκια.
  3. Προσεχτικά σε ένα ξύλο κοπής,ξεφλουδίζουμε την τομάτα,κόβουμε στα 4(όπως ο σταυρός) και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό αφήνοντας μόνο την εξωτερική πλευρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε την τομάτα,λαδώνουμε απαλά και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλα.
  5. Στο μεταξύ,πλάθουμε μικρά μακρόστενα μπαλάκια με το χέρι μας το ρύζι,αφού το ψεκάσουμε με λίγο ξύδι ρυζιού.
  6. Τοποθετούμε τις τομάτες επάνω από το ρύζι και σερβίρουμε με υγρά αμίνος αντί για σόγια σως.

Καλή Όρεξη.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ 

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*