Η αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κάποια κρέμα γάλακτος ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα παρά μόνο τα εξής υλικά : μέρος από το μάγουλο του χοιρινού, κρόκο αβγού , τυρί πεκορίνο , αλάτι , πιπέρι και φυσικά τα σπαγγέτι. To jonakos.gr δημιούργησε μια εναλλακτική συνταγή κρατώντας κάποια υλικά της καρμπονάρας και προσθέτοντας κάποια ακόμη που σίγουρα θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή τη συνταγή!Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μια λαχταριστή παραλλαγή της αυθεντικής καρμπονάρας..Δοκιμάστε την!
[box type=”tick”]20΄Χρόνος Εκτέλεσης – 4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ σπαγγέτι
- 300 γρ μπέικον κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 25 γρ βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκοι αβγού
- 100 γρ παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα σπαγγέτι για 8΄.
- Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σωτάρετε με το βούτυρο το σκόρδο το μπέικον για 2΄.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τους κρόκους αβγού με τη κρέμα γάλακτος, τη παρμεζάνα το αλάτι και το πιπέρι.
- Στραγγίζετε τα σπαγγέτι και τα ξαναρίχνεται στη κατσαρόλα με το μείγμα των κρόκων και της κρέμας γάλακτος προσθέστε το μπέικον με το σκόρδο.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Καλή όρεξη.
Μικρα μυστικά
- Πριν σερβίρετε τρίψτε πάνω από κάθε πιάτο φρέσκο πιπέρι.