Φανουρόπιτα 9 υλικά μικρασιάτικη συνταγή συνταγή φανουρόπιτας

Συνταγή για Φανουρόπιτα

Η Φανουρόπιτα είναι μια πίτα που φτιάχνεται κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου την ημέρα που τιμάται ο Άγιος Φανούριος και αποτελείται από 7 ή 9 υλικά. Μια νηστίσιμη πίτα που καθιερώθηκε να την φτιάχνουν οι νοικοκυρές για να ζητήσουν από τον Άγιο να τους φανερώσει πράγματα που έχουν χάσει. Η παρακάτω συνταγή της φανουρόπιτας αποτελείται από 9 υλικά ή αλλιώς η γνωστή στους περισσότερους Μικρασιάτικη Φανουρόπιτα …

[box type=”tick”]60΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 12 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 520 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 290 γρ ζάχαρη
  • 350 γρ σπορέλαιο
  • 1 κ.γ σόδα
  • 350 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 60 γρ. σταφίδες

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη , προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη σόδα και χτυπάτε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύετε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Βουτυροαλευρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Μικρά Μυστικά:

  • Χρησιμοποιήστε πάντα 7 ή 9 υλικά για την φανουρόπιτα σας.
  • Για το σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ζάχαρη άχνη και λίγη σκόνη κανέλας.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*