Η Φανουρόπιτα είναι μια πίτα που φτιάχνεται κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου την ημέρα που τιμάται ο Άγιος Φανούριος και αποτελείται από 7 ή 9 υλικά. Μια νηστίσιμη πίτα που καθιερώθηκε να την φτιάχνουν οι νοικοκυρές για να ζητήσουν από τον Άγιο να τους φανερώσει πράγματα που έχουν χάσει. Η παρακάτω συνταγή της φανουρόπιτας αποτελείται από 9 υλικά ή αλλιώς η γνωστή στους περισσότερους Μικρασιάτικη Φανουρόπιτα …
[box type=”tick”]60΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 12 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 520 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 290 γρ ζάχαρη
- 350 γρ σπορέλαιο
- 1 κ.γ σόδα
- 350 γρ χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ. καρύδια
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ κανέλα
- 60 γρ. σταφίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ βάζετε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη , προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη σόδα και χτυπάτε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύετε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βουτυροαλευρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Μικρά Μυστικά:
- Χρησιμοποιήστε πάντα 7 ή 9 υλικά για την φανουρόπιτα σας.
- Για το σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ζάχαρη άχνη και λίγη σκόνη κανέλας.