Γράφει ο George Theodorakos
Αγαπημένοι μας αναγνώστες αυτή τη βδομάδα θα αναφερθούμε πάλι στο αγαπημένο μας τσίπουρο όχι μόνο γιατί μας το ζητήσατε αλλά επειδή και εγώ ο ίδιος είμαι φαν των ελληνικών αποσταγμάτων. Κάθε βδομάδα παίρνω στα mail μου μηνύματα από πολλούς για το τσίπουρο και τι θα μπορούσαν να κάνουν σε cocktails και αυτό είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον γιατί το ελληνικό απόσταγμα στις μέρες μας διαγράφει μια ανοδική πορεία! Εμείς είμαστε πάντα εδώ να το στηρίζουμε και να σας προτείνουμε όμορφες και δημιουργικές συνταγές για να τις φτιάχνετε στο σπίτι σας στην κουζίνα σας στους καλεσμένους σας.
Πάμε να δούμε τα υλικά μας:
ΥΛΙΚΑ
- 50 μλ τσίπουρο τσιλιλή
- 1 μάνγκο
- 20 μλ χυμο λαιμ
- Κόκκινο και πράσινο πιπέρι
- 15 ml μέλι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στον αποχυμωτή το μάνγκο και παίρνουμε το χυμό του από τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε 50 ml
- Βάζουμε τα υλικά μας στο σέικερ και σερβίρουμε σε ποτήρι του κοκτέιλ .
- Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκάλι και 1 πρέζα από το τριμμένο μείγμα πιπεριού !
Στην υγειά σας!