κολοκυθοκεφτέδες κεφτέδες λαχανικών νηστισιμα φαγητά

Κολοκυθοκεφτέδες

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες μια συνταγή αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους καθώς αυτό το τηγανητό έδεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή και πετύχετε εξαιρετικό χρυσαφένιο χρώμα στους κολοκυθοκεφτέδες και τέλεια γεύση..Δείτε τη συνταγή!

[box type=”tick”]30΄ Χρόνος  – 6 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ κολοκύθια τριμμένα
  • 150 γρ φέτα τριμμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τρίβετε το κολοκύθι στο χοντρό τρίφτη.
  2. Και στη συνέχεια το βάζετε σε μια πετσέτα, πασπαλίζετε με αλάτι και τη στύβετε γερά μέχρι να φύγουν τα υγρά.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τα αβγά, το τρίμμα από το κολοκύθι και το δυόσμο.
  4. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το αλεύρι και ομογενοποιείτε το μείγμα.
  5. Αφήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
  6. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά βάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες να τηγανιστούν.
  7. Μόλις αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα τους αφήνετε να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*